TEATRIS ALUEFESTARIN 2019 RAATILAISET

Anne Niskanen
TaM, KM, teatteri-ilmaisun ohjaaja

​Työskentelee tällä hetkellä Rovaniemen teatterin yleisötyöntekijänä. Toiminut ohjaaja-kouluttaja-näyttelijänä vuodesta 2004. Vuosien kokemus eri-ikäisten teatteriharrastajien ohjaamisesta.

​Hanna-Leena Metsävainio
​Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja tanssija

T​oimii laajasti vapaan teatterin kentällä. Hän on monipuolinen taiteen tekijä. Hanna-Leena opettaa, ohjaa, kouluttaa ja esiintyy, sekä tekee paljon soveltavan taiteen projekteja ympäri Lappia.

​Malla Ylijurva
​Opiskelija, freelancer näyttelijä

​Muusikko-näyttelijä, joka on ehtinyt valloittaa miltei jokaisen rovaniemeläisen teatterilavan. Rautaisella työmoraalilla varustettu Malla on tunnettu pirskahtelevana energiapakkauksena, joka ei pelkää hypätä lavalle päivänkään varoitusajalla ja omaa ehtymättömän tsemppausvarannon.

​MIKÄ TEATRIS?

Teatriksen Lapin aluefestari kutsuu teatteriharrastajat esiintymään Rovaniemelle 6.4.2019. Nuori Kulttuuri -toiminta tuottaa ja koordinoi joka vuosi taidetapahtumia nuorille; vuorotellen tanssia, teatteria ja musiikkia. Tänä vuonna esityslava katetaan teatterille ja sen harrastajille ympäri Lappia.

Rovaniemellä järjestettävä aluefestari on tarkoitettu kaikille nuorille teatteriharrastajille. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille halukkaille ryhmille edellyttäen, että osallistujat ovat 10-25 -vuotiaita sekä esitys enintään 60 minuuttia pitkä. Teatriksen lajit ovat: puheteatteri, tanssiteatteri, katuteatteri, musikaali, fyysinen ja sanaton teatteri sekä performanssi ja esitystaide. Aluefestarin ammattiraati antaa esiintyjille suullisen ja kirjallisen palautteen sekä valitsee edustajat valtakunnalliseen festariin Jyväskylään, joka järjestetään toukokuussa 2019.


​​Nuori Kulttuuri -toiminnan ydin on vuosittain toteutettava nuorten taidetapahtumien katselmuskokonaisuus. Se koostuu yli kahdestakymmenestä alueellisesta ja yhdestä valtakunnallisesta tapahtumasta. Aluetapahtumat ovat avoimia kaikille 10-25 -vuotiaiden nuorten ryhmille, ja osa ryhmistä valitaan esiintymään valtakunnalliseen tapahtumaan. Lajit ovat vuorovuosin tanssi (Moves), musiikki (Sounds) ja teatteri (Teatris), joista vuonna 2019 vuorossa on esittävien taiteiden katselmus Teatris. Tarkemmat säännöt ja lisätiedot löytyvät osoitteesta: https://nuorikulttuuri.fi/teatris/

Teatriksen Lapin aluefestarin järjestää Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Suomen Nuorisoseurojen Lapin aluetoimiston kanssa. Nuori Kulttuuri -toiminnan kokonaisuutta koordinoi Suomen Nuorisoseurat.

Lisätietoja

  • Elle Syväjärvi, elle.syvajarvi@nuorisoseurat.fi
    Suomen Nuorisoseurat ry
  • Hanne Ojuva, hanne.ojuva@rovaniemi.fi
    Nuorisopalvelut, Rovaniemen kaupunki