Arpelan Nuorisoseuran teatteriryhmä harjoittelee esitystä etänä

Teatteriharjoituksia etäyhteydellä

Kuva: Lukuharjoitukset nuorisoseuralla helmikuussa 2020 ennen koronaa. 
Kuvaaja: Sari Pohjanen

Arpelan Nuorisoseuran teatteriryhmä NiinSanotut valmistelevat uutta kesäteatterinäytelmää tällä hetkellä etäharjoituksien muodossa. Kutupuuhia Kalajärvellä –esitystä on työstetty alkuvuodesta asti, mutta poikkeustilanne laittoi harrastajat jatkotyöstämään esitystä digitaalisille alustoille.

-Harjoituskauden alussa teimme käsikirjoituksesta cd:n, jota kuuntelemalla voi harjoitella samalla kun kuulee vastanäytelijän repliikit. Monella näyttelijällä kyseinen cd onkin aktiivisessa käytössä mm. autossa. Tämä metodi meillä on ollut menestyksekkäästi käytössä jo monta vuotta. Uutena keinona harjoituksissa käytämme Teams-sovellusta, jonka avulla onnistuu lukuharjoitukset mainiosti ja voimme katsoa aikaisempia harjoitusvideoita sekä videoyhteyden kautta toteuttaa pieniä harjoituksia. Teatteriryhmä on innostuneena harjoitellut Teamsin kautta, kun harrastusta on voinut täten jatkaa.

-Monelle tämä on tällä hetkellä ainoa harrastus ja päivän paras hetki kun harjoituksissa saa nauraa maha kippurassa! Se auttaa jaksamaan poikkeustilanteessa.

Lavasteita on myös ehditty puuhastella, joten hauska uutuuskomedia tullaan näkemään tilanteesta riippuen enemmin tai myöhemmin! Kesällä oli tarkoitus pitää 10 näytöstä ja ennakkomyynti olisi alkanut huhtikuun alussa. Tilanne on haastava, mutta meille terveys on etusijalla.

-Toivomme, että saamme esittää Kutupuuhia loppuunmyydylle katsomolle jonakin päivänä.

Vallitseva tilanne on kuitenkin aiheuttanut taloudellista huolta Arpelan kesäteatterin toiminnan jatkumisesta. Jotta toiminta voi jatkua tulevaisuudessakin, Arpelassa on mietitty kuinka taloudellista tilannetta voisi helpottaa. Yhtenä keinona nuorisoseura on aloittanut kesäteatterin lahjakorttien myymisen, jolla voi tukea seuran toimintaa. Lahjakortteja ostamalla voi teatterin ystävä tukea toimintaa. Lahjakortilla voi lunastaa teatterilippuja teatterin tuleviin näytelmiin. Lisätietoja: www.arpelannuorisoseura.net

Positiivisin mielin kohti tulevaa, keväisin terveisin,
 Sari Pohjanen ja Teatteriryhmä Niin Sanotut,
Arpelan nuorisoseura ry