Folktapahtuma Jutajaiset järjestetään 9.-12.9.2020 Rovaniemellä

On jälleen aika juhlia perinteisiä Jutajaisia. Lapin oma folktapahtuma pidetään tänä vuonna osana Rovaniemi -viikkoa syyskuun puolessa välissä. Järjestelyiden edetessä huomioidaan hallituksen koronalinjauksia ja suosituksia. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että tapahtuma voidaan kokonaisuudessaan järjestää.

Folktapahtuma Jutajaisissa kansanperinne on vahvasti mukana ohjelmakuvassa: kansantanssia, -musiikkia ja pukuloistoa tuodaan kouluille, kylille ja kaupunkiin. Tapahtuman ohjelmaa nähdään Auttin Nuorisoseurantalolla, Tennilän Kylätalolla, Rovaniemen kaupungin peruskouluilla, Koskipuistossa sekä kulttuuritalo Wiljamissa.

Tapahtuma alkaa keskiviikkona kansanperinnekiertueella Rovaniemen peruskouluilla. Kansantanssi- ja musiikkiryhmä Siepakat vierailevat kolmella koululla vieden kansanperinne tietoa ja -taitoa koululaisille. Torstaina upeaa kansantanssia ja pukuloistoa pelimannin säestyksellä nähdään ja koetaan Auttin Nuorisoseurantalolla ja Tennilän Kylätalolla.

Kulttuuritalo Wiljamissa konsertit ovat perjantaina ja lauantaina. Ohjelmassa on vuoden 2018 tanssitekona palkittu tanssiteatteriteos Rauha, joka nähdään ensimmäistä kertaa Rovaniemellä. Aitoihin lottatytön päiväkirjamerkintöihin perustuvassa teoksessa kansantanssi ja elävä musiikki kuljettavat katsojan keskelle Lapin sodan riipaisevia kohtaloita. Lauantai-illan ohjelmassa on saamelaismusiikkia. Konserttiin esiintyjäksi tulevat Ulla Pirttijärvi & Ulda, joka esittää modernia, että perinteisiä saamelaista musiikkia sekä Gájanas, jonka musiikista kaikuu saamelainen perinne nykyhetkeen väritettynä.

Kokoperheen tapahtuma ”Lasten Jutajaiset” nähdään ja koetaan Rovaniemen kauneimmalla paikalla Koskipuistossa lauantaina. Lasten Jutajaisissa pääsee tutkimaan, temmeltämään ja taiteilemaan erilaisissa ohjatuissa toimintapisteissä. Siellä voit löytää reitin lumoavalle tutkimuspolulle tai kurkistaa taidetelttaan, kokeilla frisbeellä tarkkuusheittoa, pelata salibandya tai innostua opettelemaan uusia sirkus- ja tanssitaitoja!

Jutajaisissa ohjelmaa on kaikille, tervetuloa nauttimaan syksyisestä kansanperinteen tapahtumasta!

Ohjelma, liput sekä lisätietoa: www.jutajaiset.fi

Tapahtuman tuottaja
Elle Syväjärvi
0400 530598
elle.syvajarvi@nuorisoseurat.fi