Suomen Nuorisoseurat mukaan harrastamisen Suomen mallin -pilotointihankkeeseen Rovaniemellä

Kuva

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kunnat pystyivät hakemaan vuoden 2020 lopulla rahoitusta harrastamisen Suomen mallin -piloitointihankkeeseen. Harrastamisen malliin on otettu mallia Islannista, missä on positiivisia kokemuksia siitä, että lapsille ja nuorille harrastus tuodaan koulupäivän yhteyteen.

Nyt mallia edistetään Suomessa valtakunnallisesti ja taustalla on hallitusohjelman kirjaus, jossa halutaan edistää lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla jokaiselle aito mahdollisuus mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä. Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

Rovaniemen kaupunki sai pilointihankkeeseen rahoituksen ja harrastuskerhojen toiminta aloittaa tammikuussa kahdella koululla. Maksustonta harrastusta tarjotaan alkuun Ounasrinteeen ja Yläkemijoen peruskouluissa.

Suomen Nuorisoseurojen Lapin aluetoimisto mukaan hankkeeseen

Rovaniemen kaupungin piloitointihankkeessa on mukana paikallisia seuroja ja yhdistyksiä, jotka järjestävät kouluille kerhoja. Kouluihin järjestetyn kyselyn perusteella lapsilla ja nuorilla on kiinnostus harrastaa ilmaisutaitoja ja teatteria. Suomen Nuorisoseurojen Lapin aluetoimisto on järjestänyt Rovaniemellä parin vuosikymmenen ajan teatteriharrastusta lapsille ja nuorille. Aluetoimiston toiminnnanjohtaja Elle Syväjärvi ja teatteritoiminnan Teatteri SÄIJEN koordinaattori Elina Rousu-Uurtamo kertovat: ”Yhteistyö kaupungin kanssa pilotointihankkeen merkeissä herätti meissä välittömästi erittäin paljon kiinnostusta. Otimme mielihyvin vastaan mahdollisuuden olla mukana tarjoamassa maksutonta harrastusta lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä. Kevään pilotti antaa meille kaikille tärkeää oppia tulevaisuuden harrastamisen mallista.”

Teatterialan ammattilainen Krista Karttunen aloittaa ohjaajana teatterikerhon kahdella pilottikoululla. Kerho tunnetaan nimellä Teatteri SÄIJE PILOTTI. Olemme innolla mukana kaupungin pilotointihankkeessa edistämässä lasten ja nuorten hyvinvointia.

Teatteri SÄIJEn toimintaan voi tutustua tarkemmin
https://lappi.nuorisoseurat.fi/teatteriharrastus
Esittelyvideo toiminnasta
https://www.youtube.com/watch?v=0QQNjAFMPvE&fbclid=IwAR07Kz7UQ7XUs0EmSfKIVgePnIio71XKDHAZ0aS_g-RGBbDuaDZowT9fJ6c

Lisätietoja
Elle Syväjärvi
Lapin aluetoimisto, toiminnanjohtaja
elle.syvajarvi@nuorisoseurat.fi

Kuva: Marko Junttila