Teatteritoiminta uusiin tiloihin syksyllä 2019

Teatteri SÄIJE on uusi Lapin Nuorisoseurojen lasten ja nuorten teatteriyhteisö, joka kutsuu mukaan uusia harrastajia tekemään monipuolista ja muuttuvaa teatteria, joka perustuu ihmisenä kasvamiseen, läsnäoloon ja onnistumisen kokemuksiin.

SÄIJE aloittaa syyskuussa toimintakautensa uusissa tiloissa SiTaTen monitoimisalissa, joka sijaitsee Sirkus Taika-Ajan ja Lapin Tanssiopiston kanssa samassa kiinteistössä Lampelankadulla Rovaniemen eteläkeskuksessa. Yhteistyötä on suunniteltu jo vuosien ajan ja nyt kun sirkus, tanssi ja teatteri ovat vihdoin samassa rakennuksessa, synergiaetu on taattu myös tulevaisuuden projekteja ajatellen.

Nuorisoseurojen viime keväisen kehittämispäivän myötä myös teatteriharrastustoiminnan konseptia on uudistettu: teatteritaiteen perusopetukseen perustuvien teatterikouluryhmien lisäksi toimintaan haetaan uusia harrastajia matalan kynnyksen harrastusryhmillä.

Mukaan hakevalta lapselta tai nuorelta ei vaadita aikaisempaa kokemusta teatteriharrastuksesta. Tarvitaan vain pieni tai vähän suurempikin sisäinen tunne ja tahto kokeilla teatterin tekemistä. Harrastusryhmissä pidetään hauskaa teatterileikein ja -harjoituksin – improillaan ja riemuitaan yhdessä tekemisestä! Toiminta on jaettu 7-9, 10-12 ja 13-16 –vuotiaiden ikäryhmiin. Yli 16-vuotiaille on oma nuorisoteatteriryhmä H-Moilaset.

Teatteri SÄIJEN tavoitteena on tarjota laadukasta teatteriharrastustoimintaa Rovaniemellä ja Lapissa. Lasten ja nuorten hyvinvointitaitojen ja itseluottamuksen vahvistaminen on toiminnan ydin. Tärkeintä ei ole se miltä näytämme ulospäin, vaan toiminta itsessään on arvo, jota vaalimme. Tahdomme erottua omina itsenämme. SÄIJEssä on lupa kokeilla turvallisesti eri rooleja. Teatteri on ryhmätyötä ja se antaa mahdollisuuden olla osa ryhmää.

Ilmoittautuminen on käynnissä ja toiminta käynnistyy 2.9.2019. Ensimmäinen tutustumiskerta on maksuton!
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://lappi.nuorisoseurat.fi/teatteriharrastus

Lisätietoja:
Elina Rousu-Uurtamo
050-462 0700,
elina.rousu-uurtamo@nuorisoseurat.fi