Terveisiä Ramppikuumeesta!

Vierailevana tähtenä esiintyneen virolaisen KutiMuti Stuudion Ilias & Odysseia -sovitus Myyttejä ja sankareita (aikojen hämärästä) oli huikean vaikuttava teatterikokemus. Kuva: Elian Seppälä


Viime viikonloppuna Teatteri Säije teki historiassaan ensimmäisen retken Ramppikuumeeseen, Suomen Nuorisoseurojen järjestämille kansallisille nuorisoteatteripäiville, jotka järjestetään vuosittain Kankaanpäässä. Mukaan tälle jännittävälle pilottimatkalle lähti dynaaminen joukko seikkailunhaluisia teatterinuoria Sävyjen ja H-Moilasten ryhmistä sekä ohjaaja Iisa.

Matkalle lähdettiin yhdessä Kittilän ja lähialueiden teatteriharrastajien sekä heidän ohjaajansa Tiina Puljujärven kanssa samalla bussilla. Bussimatkat taitettiin öisin, ja vaikka unet saattoivat jäädä vähäisiksi, niin naurua riitti sitäkin enemmän.

Perillä Ramppikuumeessa kouluttauduttiin kokeneiden teatteriammattilaisten johdolla, nähtiin upeita teatteriesityksiä, hengailtiin, tutustuttiin uusiin ihmisiin ja nautittiin festivaalin kuhisevasta tunnelmasta. Porukkamme jakaantui laajasti eri koulutuspajoihin opettelemaan klovneriaa, teatteritekniikan perusteita, larppausta ja feikkitanssia. Kaksi H-Moilasta pääsi myös edustamaan meitä festivaalien avajaistilaisuuteen valmistettuun näytelmään.

Vaikka linja-auton penkeillä ja koulumajoituksessa vietetyt yöt väsyttivät retkikuntaa, oli reissu kokonaisuutena onnistunut ja todella inspiroiva kokemus. Katselmuksissa nähdyt esitykset olivat huikean taitavia ja keskenään erilaisia, ja niistä käytiin monia keskusteluita jälkeenpäin. Teatteri Säijen tulevaisuuden tavoitteena on tehdä Ramppikuume-retkestä jokavuotinen perinne ja hakea mukaan tuleviin katselmuksiin omilla esityksillä. Toivotaan, että tältä retkeltä saadut inspiraation kipinät sytyttävät kasapäin uusia ideoita ja teatterintekemisen intoa vielä pitkään!