Nasta tulee taas!

Seuraava Lasten ja nuorten teatteritapahtuma Nasta järjestetään toukokuussa 2021 Rovaniemellä.

Nastaa ei järjestetty keväällä 2020 koronaepidemian vuoksi ja 2019 tapahtuman korvasi Nuori Kulttuuri
Teatris -aluetapahtuma. 

Nasta on Suomen Nuorisoseurojen Lapin aluetoimiston järjestämä lasten ja nuorten yhteisöllinen teatteritapahtuma. Tapahtumalla halutaan tuoda esille lappilaisten lasten ja nuorten teatteriharrastamisen mahdollisuudet eri paikkakunnilla sekä lisätä yhteisöllistä oppimista ja tekemisen riemua.

Tapahtumassa nähdään Teatteri SÄIJEN harrastajat sekä lisäksi eri puolilta Lappia tulevien lasten ja nuorten ryhmien teatteriesityksiä, joita he ovat harjoitelleet ja hioneet harrastuskautensa aikana. 

Tervetuloa nauttimaan teatteriesityksistä
- lava on täynnä tähtiä!

 AIKATAULU

Aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa KAHVIO


 TAPAHTUMASSA MUKANA

Esiintyjät julkaistaan lähempänä tapahtumaa

  ESITYKSET 2018

Karkumatkalla

Nuorisoseurojen Young Art teatterikoulu, Rovaniemi

YA3 jatko

Esitys on nuorten omaa käsialaa ja osoittaa heidän kykyään heittäytyä revittelemään! Joukko nuoria pakenee luokkaretkellä opettajaa metsään ja siellä nuoret innostuvat satuilemaan tunnettuja satuja tietysti omalla mielikuvituksella höystettynä. Esitys on osittain improvisaatiota, osittain käsikirjoitettua. Ikäsuositus K-12.

KESTO: 30 min.

ESIINTYY: pe 18.5 klo 18.05 

KÄSIKIRJOITUS: Minja Mäntyjärvi

OHJAUS: Merja Mettiäinen 

ROOLEISSA: Eveliina Ylitolonen, Aliisa Syväjärvi, Mea Lampinen, Saana Valkama, Olavi Angervo, Arttu Ylipulli, Senni Hakso, Sulo Laukkanen 

Onnellinen perhe

Nuorisoseurojen Nuorisoteatteri H-Moilaset, Rovaniemi

Onnellinen perhe on mielikuvituksen täyteinen pätkä tutkimuksesta, jossa ammattilaistutkijat ottavat selvää rakkauden olemassaolosta, kun koeperheenä toimii viaton Korhosten perhe.

KESTO: 40 min.

ESIINTYY: pe 18.5 klo 18.45 

KÄSIKIRJOITUS: H-Moilaset

OHJAUS: Merja Mettiäinen

ROOLEISSA: Nora Reku, Sara-Inga Airola, Alisa Syväjärvi, Aleksi Pesonen, Piia Roinesalo, Joanna Jaakkola, Jenny Mulenga, Eveliina Ylitolonen, Anni Koikkalainen, Miitta Kotajärvi, Milla Laakso  

"Hetki pieni..."

Nuorisoteatteriryhmä Kitinät, Kittilä

Tiedättehän ne ilmaiset kokeilutuotteet, partaterät ja pikkuhousunsuojat, joiden kokeilujakso ei maksa mitään, ja kuukausimaksukin on aivan edullinen. Ja tilauksen peruuttaminen on aivan tosi helppoa, ei tarvitse kuin soittaa numeroon, jossa on hiton kallis minuuttitaksa, ja jossa ei ikinä vastata.
Tai ne lukuisat muut palvelunumerot, kuten kelan tai työkkärin, joiden asiakaspalvelussa on aina ruuhkaa, ja sitten sinun määräaikasi menee umpeen ja tuet lakkautetaan.
Oletko koskaan miettinyt, mitä ne ihmiset touhuaa niissä toimistoissa, joissa niiden päätyönä on olla vastaamatta niihin puheluihin, koska niinhän sen täytyy olla, eikö vaan? (Paitsi tietysti viihdelinjojen, joiden tavoitteena on saada asiakas pysymään langoilla mahdollisimman pitkään.)
Kittilän Nuorisoteatteriryhmä Kitinät on tarttunut toimeen, ja paljastaa mitä puhelinmyyntitoimistojen suljettujen ovien takana tapahtuu!

KESTO: 50 min.

ESIINTYY: pe 18.5 klo 19.55 

KÄSIKIRJOITUS: Tiina Puljujärvi ja Kitinät

MUSIIKKI JA ÄÄNET: Ville Linnala ja Nuorisobändi

OHJAUS: Tiina Puljujärvi 

ROOLEISSA: Ansa Niemelä, Elli Eriksson, Erica Niemelä, Lili Paldanius, Milla Ylitalo, Noora Hettula, Reetta Hunnakko, Riikka Hunnakko, Sami Luusua, Sara Sofia Koivisto, Suvi Pekkala, Väinö Vaattovaara

Rölli ja Metsänhenki

Nuorisoteatteri Veks!, Rovaniemi

"Rölleillä täytyy ensinnäkin olla tarvittava määrä koheltamista, ettei ne rupea ajattelemaan liikaa." Ikäsuositus K-13.

KESTO: 

ESIINTYY: pe 18.5 klo 21.00 

KÄSIKIRJOITUS: Allu Tuppurainen

OHJAUS: Lari Kananen 

Aito kaveri

Nuorisoseurojen Young Art teatterikoulu, Rovaniemi

YA2 jatko 2.vuosi

Onko tytön ja pojan sallittua olla parhaita kavereita? Onko sallittua tykätä asioista, joista muut eivät tykkää? Esityksessä pohditaan erilaisuuden hyväksymistä ja rohkeutta olla oma itsensä muiden mielipiteistä huolimatta. Tule katsomaan lasten iloista heittäytymistä tarinaan sekä erilaisiin rooleihin.

KESTO: 40 min.

ESIINTYY: la 19.5 klo 12.05

KÄSIKIRJOITUS: Merja Mettiäinen ja työryhmä

OHJAUS: Merja Mettiäinen 

ROOLEISSA: Arttu Hyykoski, Hilla Kuusela, Olga Koivukangas, Hanna Rantala, Minja Tennberg, Reetta Salonen, Alisa Kallo, Saga Huhtamella, Nea Isokangas, Ronja Jääskeläinen, Niilo Ruutu, Juho Numminen, Ella Liiten, Aino Alatalo ja Maija Luiro

Anna rahasi MUILLE mummo!

Nuorisoseurojen Young Art teatterikoulu, Rovaniemi

YA2 jatko 3.-4. vuosi

Muistatte varmaan viime keväänä tapahtuneen sukukokouksen, jossa sukulaiset yrittivät saada rikkaan mummonsa rahat itselleen hieman epätavallisin keinoin. Sukulaiset ovat tänä keväänä jälleen yhdessä tutulla laivalla, mutta tapansa parantaneina. Heidän joukkoonsa liittyy myös uusi henkilö. Mitä tällä kertaa tapahtuu, kun tämä joukkio kokoontuu?

KESTO: 30 min.

ESIINTYY: la 19.5 klo 12.50

KÄSIKIRJOITUS: Lotte Hakso, Merja Mettiäinen ja työryhmä

OHJAUS: Merja Mettiäinen 

MUSIIKIT JA ÄÄNET: Ville Suonnansalo

ROOLEISSA: Lotte Hakso, Ville Suonnansalo, Venla Ravelin, Iiris Blanco Sequieros, Jimi Pallari, Minttu Ollikainen, Ellen De Magalhaes ja Sanni Ylitapio

Kuva: Aapo Asikainen

Mästerpiis

Sirkan koulun draamapaja, Kittilä

Ohjaajat Astikainen ja Forsblumi ovat tekemässä uutta Hollywood-elokuvaa. He haluavat tehdä todellisen mästerpiissin eli kassamagneetin, joka tavoittaa kaikki kohderyhmät. He keksivät varastaa tunnettuja elokuvahahmoja ja tunkevat heidät yhteiseen tarinaan. A-luokan leffasuunnitelma uhkaa kuitenkin kaatua Ö-luokan budjettiin ja keskeneräisiin suunnitelmiin...

Näytelmäprojekti on toteutettu 2017-18 Sirkan koulun kerhona. Kiitos yhteistyökumppanit Sirkan koulu ja Kittilän Kulttuuri-ja Nuorisotoimi.

KESTO: 50 min.

ESIINTYY: la 19.5 klo 13.25

KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS: Tiina Puljujärvi 

ROOLEISSA: Maija Punkki, Aapo Asikainen, Samuli Kuusisto, Pessi Forsblom, Venla Wunderink, Urho Wunderink, Elli Nieminen, Liina Kuivalainen, Anni Asikainen, Neea Louhimaa, Meral Ahmed, Miska Kurkela, Ella Keränen, Amalia Fofannah, Aleksi Aaltonen, Siiri Poikkijärvi, Piitu Huutola, Minerva Forsblom

Kuva: Anu ja Venla Aarrevaara

Liisa Ihmemaassa

Teatteriryhmä Pärinät, Kittilä

Kittilän alakoulun teatteriryhmä on tarttunut tunnettuun satuun, ja vapaalla kädellä pyyhkäissyt siitä omannäköisen version. Yhteistyössä Revontuli-Opisto , Kittilän Kulttuuri- ja Nuorisotoimi.

KESTO: 50 min.

ESIINTYY: la 19.5 klo 14.15 

KÄSIKIRJOITUS: Tiina Puljujärvi

OHJAUS: Tiina Puljujärvi  

LAVASTUS JA PUVUSTUS: Työryhmä  

ROOLEISSA: Venla Aarrevaara, Martta James, Sanni Jauhojärvi, Iida-Leena Junttila, Milla Kivilahti, Pinja Kokkoniemi, Inna Korpi-Halkola, Veronika Kozenkova, Nella Kurt, Lotta Niva, Catriina Nurmela, Vanessa Paksu, Maisa Rantanen, Iida-Sofia Rauhala, Ella Siitonen, Sara Siitonen, Ria Suutari, Vilma Tiainen ja Minttu Varis  

Ei saa taikoa!

Pomppateatterin Hömppäläiset, Posio

Velhoperheen luokse saapuu tutkijaryhmä ja vaikeuksia aiheuttaa se, kun ei saakaan olla oma itsensä eli ei saa taikoa! Näytelmä sopii kaikenikäisille.

KESTO: 75 min.

ESIINTYY: la 19.5 klo 15.30 

KÄSIKIRJOITUS: Katariina Salonen

OHJAUS: Merja Danso 

ROOLEISSA: Aino Kokkonen, Iina Kokkonen, Oskari Laatikainen, Emma Mälkiä, Petra Määttä, Julia Posio, Marika Pyhtinen, Riku Pyhtinen, Anni Suonnansalo, Kasperi Sänkiniemi ja Anni Virtanen

Yksin, kaksin, kolmin?

Nilon näytelmäkerho, Kuusamo

Näytelmä perustuu ryhmän omiin ideoihin ja kertoo ystävyydestä ja yksin jäämisestä.

KESTO: 30 min.

ESIINTYY: la 19.5 klo 17.00 

KÄSIKIRJOITUS: Merja Danso ja työryhmä

OHJAUS: Merja Danso 

ROOLEISSA: Janna Käsmä, Ella Murtovaara ja Iida Törmänen

Amandan elämää

Nuorisoseurojen Young Art teatterikoulu, Rovaniemi

YA3 alkava

Nuoret lähtivät liikkeelle heidän itsensä keksimästään tarinasta, joka kertoo Amandan elämästä. Amanda on ihan tavallinen tyttö, mutta yllättäen hänen menneisyydestään sekä nykyhetkestä paljastuu asioita, joita hän ei osannut ikinä arvata. Ikäsuositus K-7.

KESTO: 30 min.

ESIINTYY: la 19.5 klo 17.35 

OHJAUS: Merja Mettiäinen 

ROOLEISSA: Lumi Kangasvuo, Emmi Korkala, Sandra Kulppi, Tyyne Penja, Aliisa Hietanen, Saaga Mönkkönen, Aada Salmikivi