KOUTA -​harrastajateatterifestivaali
                                                                 27.9.-29.9.2019 Tervolassa

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Seuraa facebook -tapahtumaa, niin saat ajankohtaisimman tiedon!

​Koutan viralliset kotisivut

kansalaisfoorumi.fi/kouta


​KOUTA-teatteriviikonloppu avaa uudenlaista harrastajateatteritapahtumaa luoden jonkinlaista jatkumoa Posion Teatterihelinöille, joka kokosi joka toinen vuosi Posiolle harrastajateatterilaisia esiintymään ja katsastamaan Lapin ja Koillismaan harrastajien teatteriesityksiä. Samalla se tarjosi mahdollisuuden koulutukseen ja keskusteluun teatterialan ammattilaisten kanssa.  

Uudeksi muotoiltu KOUTA-tapahtuma on jokavuotinen. Syksyisin järjestetään joko koulutuspainotteinen tapahtuma tai harrastajien teatteriesityksiä katsastava tapaaminen.  Syksyn 2018 koulutustapahtuma Rovaniemellä osoitti yhteen tulemisen tarpeellisuuden, sillä kaikki työpajat olivat täynnä.
Syksyllä 2019 vuorossa on harrastajien teatteriesityksien katselmus, jossa kullekin katselmukseen valitulle näyttämölle nimetään sisarnäyttämö esitysten vertaisarviointia varten. Jokainen katselmusesitys saa myös ammattilaisraadilta arvion esityksestään.

Koudan pääjärjestäjänä toimii Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ja  tapatuman kumppanuusjärjestöinä ovat Suomen Nuorisoseurojen Lapin alueyksikkö, Tervolan Nuorisoseura sekä Suomen Harrastajateatteriliitto. Yhteistyössä ovat mukana myös Kemin kaupunginteatteri sekä Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri.

Koutaan odotetaan harrastajateatterilaisia ympäri pohjoista Suomea, joten se tuonee syyskuun viikonlopuksi melkoista vipinää maaseutukunnan kylänraitille. Esitysten pääpaikkoina ovat Tervolan Nuorisoseura ja Lapinniemen koulun juhlasali. Tervolan teatteritapahtumassa 27.-29.9. pyritään huomioimaan erityisesti tervolalaisuus esim. siten, että kaikissa esityksissä näkyisi jossain muodossa lehmä, ämpäri ja kurki. 

Tervolassa 27.9.-29.9.2019
Harrastajateatterifestivaali

  • ​Kansalaisfoorumi, Timo Tervo
    timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi
  • Tervolan Nuorisoseurat, Heikki Hepoaho
    heikki.hepoaho@metsa.fi
  • Suomen Nuorisoseurat, Elle Syväjärvi
    elle.syvajarvi@nuorisoseurat.fi